Kategorier

LED Lampor

LED Lampor

Ljusbytet från LED lampor är idag så högt att du enkelt kan ersätta glöd- och halogenlampor på upp till 60-75 W med LED-lampor vid så låg förbrukning som 6-10W. Lysdiodslampor omvandlar nästan ingen energi till värme i sina ljusstrålar, vilket sparar rejält med ström och är praktiskt om du exempelvis vill belysa ett känsligt objekt. Du kan uppnå en energibesparing på nästan 80% när du byter från vanlig glödlampa till LED-lampa. Lysdioder har även en livslängd på mellan 15 000 timmar och upp till 25 000 timmar beroende på typ och utförande - detta borde jämföras med en vanlig glödlampas livslängd på 1000 timmar. Saknar du något i sortimentet? Kontakta oss så kan vi se om vi kan få in det i vårt sortiment.

Artiklar 1 till 12 av totalt 113

per sida

Artiklar 1 till 12 av totalt 113

per sida

Fördelar med LED

LED-lampor är mycket energieffektiva och förbrukar endast omkring 10% av energin en normal glödlampa använder. Detta gör att du dramatiskt kan minska din energiförbrukning genom att byta ut din nuvarande glödlampor med moderna, energisnåla LED-lampor. LED-lampor har också en längre livslängd än vanliga glödlampor så du kommer inte behöva spendera så mycket tid på att byta och köpa nya glödlampor så ofta. Läs mer på Wikipedia.

På grund av den låga strömförbrukningen blir LED mer och mer populärt både som inomhus- och utomhusbelysning, för såväl vardagligt bruk som för arbetsbelysning. Även om de kostar mer att köpa in så finns det mycket pengar att spara årligen genom att byta till LED-belysning samt att du gör miljön en tjänst! De gröna avgifterna kommer säkert att öka i fortsättningen, så det är en bra framtidssäkring att redan ha börjat byta ut sina glödlampor mot LED-lampor.

LED-lampors livslängd

En LED-lampa har en livslängd på upp till 60.000 timmars användning, men de börjar förlora sin styrka efter 50.000 timmar. En vanlig glödlampa dock kan bara brinna i cirka 1.500 timmar. En LED-lampa kan alltså brinna 40 gånger längre! Även om de kostar 2-3 gånger så mycket så finns det mycket pengar att spara genom att byta till LED-lampor. Speciellt om du har lampor som är tända länge eller har ett stort hus med många ljuskällor.

Kontakta oss