Kategorier

LED Lysrör

LED Lysrör

Lysrör med LED sparar upp till 75% energi jämfört med traditionella lysrör, vilket hjälper miljön som din plånbok. Om du byter till LED-lysrör så gör du även ett aktivt miljöval genom att du väljer bort de traditionella lysrören som innehåller kvicksilver. Vid byte till LED-lysrör i en traditionell lysrörsarmatur leder det till mindre slöseri av naturens resurser och vid val av LED-lysrörsarmatur vid nyinställning så slipper du dessutom kostnader för driftdon, kondensator, etc. De flesta LED-lysrörstillverkarna har numera fullt ersättningsbara lysdiodslysrör som går att sätta i befintliga lysrörsarmaturer utan att göra någon förändring på lysrörsarmaturen. Detta medför att armaturen behåller sin CE-märkning enligt Elsäkerhetsverkets riktlinjer. När man väljer LED-lysrör bidrar man till en bättre miljö!

Artiklar 1 till 10 av totalt 21

per sida

Artiklar 1 till 10 av totalt 21

per sida

Byt till LED-lysrör

Ett bra alternativ till gammaldags lysrör är LED-lysrör och det finns många anledningar till att byta till denna typ av belysning (LED). Inte bara ger de utmärkt ljus för alla möjliga situationer, t.ex. som arbetsbelysning på kontoret eller i ditt kök eller i garaget därhemma, utan även för att de håller längre och sparar rejält med ström. Det är bra för både plånboken och miljön. Du kan välja att köpa kompletta LED-lysrör med armatur eller helt enkelt ta ut dina gamla lysrör och sätta in de nya i samma armaturer. Allt som krävs är att du släcker lampan, tar ur röret, tar ur den gamla glimtändaren och sätter i ditt nya lysrör. Efter det kan du tända lampan igen!

 

Det finns många fördelar med att använda energieffektiva, billiga, långlivade lysdioder istället för glödande koltrådar, fluorescerande gaser eller andra tekniker. Har du irriterat dig på fördröjningen som äger rum från att du slår på lyset tills lamporna faktiskt tänds? Det blir ett minne blott när du använder diodlampor, eftersom dessa tänds till 100% ljusstyrka omedelbart. I största allmänhet är de även mycket mer stöt- och vibrationståliga, samt har en mer fokuserad ljusstråle.

Längre livslängd & Lägre förbrukning

De nya LED-lysrören håller i genomsnitt fyra gånger längre än de gamla sorterna. De kan brinna i 50.000 timmar, jämfört med de fluorescerande, som vanligtvis brinner mellan 10.000 och 12.000 timmar. Det är ännu en av fördelarna med LED-belysning! Idag går cirka 10-20% av all strömförbrukning i världen till belysning, men med lysdioder kan vi minska den siffran avsevärt. Ett lysrör med LED-teknik använder endast ca. 30% av energin som ett traditionellt lysrör använder. Detta på grund av att i princip ingen energi omvandlas till värme, utan enbart till ljus. Därmed finns det många slantar att spara genom att byta ut alla dina gamla lysrör mot våra LED-lampor. Värmefria ljuskällor innebär även en minskad brandrisk.

Återvinning av LEDs

Traditionella lysrör innehåller ädla gaser som avger ljus när ström förs genom dem. De är effektivare och håller längre än vanliga glödlampor, men tyvärr innehåller de giftiga/miljöfarliga ämnen som kvicksilver. Därmed måste de återvinnas som elavfall i kommunernas egna återvinningscentraler. LED-lysrör är dock ännu mer effektiva och långlivade, samt är fria från potentiellt skadliga ämnen som bly eller kvicksilver. All aluminium och plast som lysdiod-lysrören innehåller kan med fördel återvinnas och vi rekommenderar att alla våra kunder gör det i närmaste returstation, för allas skull.

Kontakta oss