LED Växtbelysning

LED Växtbelysning

LED-odlingslampor för den som har gröna fingrar! En växtlampa eller två kan verkligen sätta fart på dina odlings plantor, som om Idas sommarvisa strålade ut i form av ljus. Eftersom lysdioder förbrukar upp till 90% mindre ström och inte släpper ut särskilt mycket värme kan man säga att LED-odlingslampor är smartare, säkrare och mer miljövänliga. Vi kanske har Sveriges billigaste LED odlingslampor, så passa på att lysa upp växthuset, örtväggen eller garderobstomaterna redan idag. Vi har LED-växtbelysning som utstrålar olika spektrum av ljus, inklusive fullt spektrum. Du kan köpa en LED-odlingslampa i olika styrkor, så som 135W, 270W, 300W eller 600W. Dessutom kan du välja olika former, inklusive den populära UFO Light.

10 artiklar

per sida

10 artiklar

per sida

Varför behövs LED växtbelysning?

LED växtbelysning låter dig på bästa möjliga sätt ge dina plantor ett kraftigt, uppiggande ljus som låter dem växa upp stora och starka. Lysdioder är dessutom så pass effektiva att en LED växtlampa kan förbruka så lite som en niondel av den elektricitet en annan ljuskälla hade förbrukat vid samma styrka. Deras livslängd är väldigt, väldigt lång, så du kommer inte besväras med ständiga byten av utgångna odlingslampor. Om du gör en beställning för mer än 1000 kr så kommer dina varor att skickas till dig helt utan fraktkostnad. Vi har 30 dagars returrätt, så tveka inte: Köp din LED växtbelysning redan idag! Vår kundtjänst kan svara på eventuella frågor alla dagar mellan 10:00 och 16:00 via chatt eller telefon. Du kan även kontakta oss via e-post.

Kraften av LED växtbelysning!

Plantor är nästan alltid gröna. De får sin färg från det faktum att klorofyll absorberar ljus i det röda och blåa spektrumet, vilket innebär att det gröna ljuset studsar bort från bladen, in i dina ögon. Klorofyll A absorberar ljusenergi i orange-rött och violett-blått, medan Klorofyll B föredrar blått ljus. Fråga vilken bonde eller trädgårdsmästare som helst: ljuset är den viktigaste ingrediensen när du vill odla något. Du kan ha den perfekta jorden, fylld av alla sorters plantnäring och ett sofistikerat bevattningssystem, men utan rätt ljus kommer stjälkarna sloka och blommorna blekna. Icke odlingslampor har inte samma utbud av ljusenergi och därmed behövs speciell LED-belysning för växter. LED växtbelysning avger inga stora mängder värme, som annars kan skada eller hämma dina plantor – Istället omvandlas i princip all ström till rent ljus. De kallas inte för LED-växtlampor utan anledning!

Olika sorters LED växtlampor

Det gäller att du väljer en storlek, styrka, formgivning och våglängd som passar dina plantor. Lyckligtvis tycker i princip alla växter om samma slags ljus, eftersom de alla är släkt med varandra. Således kan du fokusera på att välja rätt dimensioner och effekt. Vi erbjuder LED växtbelysning i många olika styrkor, från en E27 LED odlingslampa på 12W till en massiv panelbelysning på 600W (200 x 3W). Däremellan hittar du exempelvis 14W, 35W, 135W, 140W, 210W, 270W och 300W. De stora, starka panelerna är perfekt om du vill efterlikna solens kraftiga sken. Har du endast en liten odling kanske det duger med en enstaka växtlampa, men mest populära är antagligen vår UFO LED växtbelysning. Det är runda, effektiva växtlampor som passar alla typer av odlingar. LED-växtlampor är smartare, säkrare och mer miljövänliga!

Kontakta oss